Darujte potraviny v sobotní Národní potravinové sbírce, pomůžete potřebným

8. listopad 2018

Český rozhlas se zapojí do šestého ročníku Národní potravinové sbírky, která pomáhá lidem ohroženým chudobou. Akce proběhne v sobotu 10. listopadu na více než 660 místech po celé České republice.

Český rozhlas se do sbírky spolu se zaměstnanci letos aktivně zapojuje už potřetí.

Dary od veřejnosti míří buď do potravinových bank, odkud se následně distribuují neziskovým organizacím, nebo přímo sociálním a charitativním organizacím, které v daném regionu či městě pomáhají lidem v nouzi.

V Turnově se zapojí tři velké obchody

Do 6. ročníku Národní potravinové sbírky se zapojí taky tři velké obchody v Turnově. Už tuto sobotu 10. 11. od 8 do 18 hodin v nich lidé můžou nakoupit trvanlivé potraviny a vybrané drogistické zboží pro lidi v nouzi.

pátek 9. listopadu
Praha, Vinohradská 12 od 10 do 17 hodin
Olomouc, Horní náměstí 21  od 9 do 19 hodin

sobota 10. listopadu
Praha, Vinohradská 12 od 9 do 18 hodin
České Budějovice, U Tří lvů od 9 do 18 hodin
Jihlava, Masarykovo nám. 42 od 8 do 17 hodin
Liberec, Modrá 1047 od 10 do 16 hodin
Olomouc, Horní náměstí od 9 do 13 hodin
Ostrava, Dr. Šmerala od 10 do 18 hodin

Sbírka tak pomáhá například matkám s dětmi v azylových domech, pěstounským rodinám nebo seniorům, lidem s handicapem nebo lidem bez domova.

Podle statistik žije v České republice na hranici chudoby nebo sociálního vyloučení téměř 1,5 milionu lidí. Mezi ně patří také matky samoživitelky, na jejichž nelehkou situaci chce v letošním roce upozornit Národní potravinová sbírka. Potraviny a drogistické zboží vybrané letos na sběrných místech v Českém rozhlase si tak osobně převezmou vybrané maminky z Klubu svobodných matek. Zbývající potraviny poputují do potravinových bank.

Český rozhlas se zapojuje do Národní potravinové sbírky
Spustit audio

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.