Dělat v Čechách charitu je brnkačka, tvrdí ředitelka nadace Konto bariéry

28. květen 2019

„Ochota lidí pomáhat je pořád velká,“ tvrdí Božena Jirků v rozhovoru s Terezou Kostkovou. „Lidi se mají dobře a umí se o svoje štěstí podělit.“

„Když třeba tady v Blízkých setkáních řeknete, že někdo potřebuje vozíček, tak ho máte. Nebo ukážete reportáž a do rána máte peníze na čtyři bionické protézy. Moje v poslední době oblíbená věta je, že jsme lepší společnost, než si myslíme nebo o sobě říkáme,“ uvažuje Božena Jirků nad (po)mocí médií ve shánění peněz pro handicapované.  

Božena Jirků

„Lidi se mají dobře a umí se o svoje štěstí podělit,“ tvrdí ředitelka nadace Konto bariéry. Vzpomíná na nedávný případ sbírání peněz na protézu pro handicapovaného. „Copak je normální poslat cizímu klukovi k Vánocům tisíc korun? To byl průměrný dar! Lidi jsou tady dobrý. Dělat tady charitu je brnkačka,“ dodává Božena Jirků.

Dodává ji práce energii? Jaké vlastnosti musí mít člověk, který se v nadaci uchází o práci? Jak jí pomáhá novinářská zkušenost? Dá se ve škole naučit novinařina, nebo musí mít člověk i něco navíc? Jak vzpomíná na svoji práci v televizi?

autoři: Tereza Kostková , eh
Spustit audio

Související