Děti se nesmí nudit, to pak dělají bordel, říká animátor Jan Vybíral

25. květen 2016

Zabavit je, to je někdy pořádně tvrdý oříšek. Problematické to ale je dnes i s dospělými. Jedněm se nechce od počítačů, mobilů, tabletů a televizí, druzí by si zase nejraději někam sedli anebo lehli a měli chvilku „svatého klidu“.

Prohnat, zabavit, odreagovat a přivést na jiné myšlenky se je snaží Jan Vybíral, který umí dobře připravit animační programy. Má soustu nápadů, jak dětem zpestřit příměstské tábory, sleduje, co právě letí, aby vymyslel to správné téma pro prázdninový letní pobytový tábor.

„Stane se, že nám rodiče poděkují, protože po návratu z tábora v drsných podmínkách, začne dítě doma fungovat jinak, pomůže, stará se o své věci,“ říká Jan Vybíral.

Drží se hesla: „Život je akce!“ Společně s vedením města Loštice mění podobu a zaměření místního koupaliště, kde teď aktuálně vzniká lezecká stěna. Když k tomu přidáte volejbalové hřiště, velký dětský bazén s vlastní čističkou, dostatek zelených ploch, nevyzkoušejte to.

Teambuilding, to je slovo, které se hodně objevuje v nejrůznějších firmách a podnicích. Spolupracovníci se poznávají v novém neformálním prostředí. Učí se vzájemně se přijímat, poznávat a chápat. Dříve se kolektivy utužovaly poněkud jiným způsobem, teď využíváme tohoto způsobu rozvoje týmu.

„Pracovat se dá s malou skupinou, třeba s rodinou, ale taky s početným kolektivem. Každému se dá program ušít na míru,“ dodává Jan Vybíral. A hned podotkne, že skvělí jsou senioři, kteří přesně vědí, co, kdy a jak chtějí. Dobře se připraví a všechno si pořádně užijí.

autor: voj
Spustit audio