Děti země ani další organizace a jednotlivci neuspěli s odvoláním proti územnímu rozhodnutí pro dálniční úsek mezi Přerovem a Říkovicemi

8. červen 2020

Úředníci olomouckého krajského úřadu zamítli všechna odvolání proti územnímu rozhodnutí na stavbu posledního chybějícího úseku dálnice D1 mezi Přerovem a Říkovicemi. 

Rozhodnutí už visí na úřední desce. Se svými námitkami neuspěli ekologové z organizace Děti země, dvě sdružení ani další fyzické osoby. Stavba desetikilometrového úseku měla začít už loni, náklady by se měly vyšplhat na osm miliard korun.

„Všechna závazná stanoviska, která ta odvolání napadala, nám nadřízené orgány potvrdily. Z tohoto pohledu ta odvolání byla nedůvodná. Zároveň ani my jsme neshledali žádné pochybení,“ zdůvodňuje rozhodnutí Hana Mazurová z olomouckého krajského úřadu.

Šéf brněnské pobočky ředitelství silnic a dálnic David Fiala chce v průběhu srpna požádat o stavební povolení pro dálniční úsek. „Myslím, že na podzim bychom zahájili soutěž na hlavního zhotovitele. Stavební povolení musíme získat do konce listopadu příštího roku,“ přibližuje Fiala.

autor: kra
Spustit audio