Dětská univerzita v Olomouci otevírá brány žákům, vyzkouší si život vysokoškoláků

30. prosinec 2013

Žáci základních škol si mohou vyzkoušet, jaké to je být vysokoškolákem. Vyučování na Dětské univerzitě v Olomouci začíná v polovině února. Rodiče mohou své ratolesti ke studiu přihlašovat už nyní.

Během dvanácti týdnů si děti mohou vyzkoušet, že vysokoškolský život není jenom zábava. Děti se hravou formou seznámí se světem vědy a akademickým prostředím.

Na Dětské univerzitě v Olomouci se naučí orientovat v problematice finanční gramotnosti a dozví se o důležitosti volného času nebo hygieny. Nahlédnou také pod ruce archeologům nebo biochemikům a podívají se do zákulisí moravského divadla.

Slavnostní imatrikulace nových posluchačů proběhne 12. února v aule přírodovědecké fakulty. První index by mělo v letním semestru obdržet 100 malých vysokoškoláků.

Dětská univerzita v Olomouci je určena žákům základních škol od 8 do 12 let. Výuka probíhá vždy ve středu, většinou od 15 hodin.

Rodiče mohou své děti přihlašovat na webu, kde najdou nejen přihlašovací formulář, ale také harmonogram letního semestru nebo materiály ze semestrů předchozích.

autoři: bam , ako
Spustit audio