Dlouholetá běžecká stálice Petra Kamínková

Petra Kamínková, česká atletka, běžkyně, jejíž specializací jsou dlouhé tratě, patří v současnosti mezi nejlepší české vytrvalostní běžkyně.

Se sportem začínala na základní škole. Nejdříve hrála basketbal. Atletice se začala věnovat od 12 let. V počátcích běhala střední tratě (800 m, 1500 m), později v juniorské kategorii také běh na 3000 metrů. Roku 1991 dokončila studium na Střední průmyslové škole strojnické Olomouc.

Jejím domovským klubem je AK Olomouc. Jde o majitelku čtyřiceti republikových titulů z různých vytrvaleckých tratí.. Sedmkrát se stala mistryní České republiky na trati 5000 metrů a devětkrát vybojovala titul na dvojnásobné trati, běhu na 10 000 metrů.

Miluje běhání lesy v okolí Svatého kopečku, relaxaci ve slovenských lázních a také svoji současnou hlavní profesi – barmanky a vedoucí rodinného penzionu.

Dlouholetá běžecká stálice Petra Kamínková bude hostem našeho pravidelnému rozhovoru ve Větrníku Českého rozhlasu Olomouc a povídat si s ní budeme nejen o jejím nejslavnějším závodě, ale i o jejích začátcích, co ji nadále motivuje k závodění, jak trénuje či co plánuje v rodinném podniku na Svatém kopečku. K poslechu zve Zora Ježková, v úterý 10. června.

autor: zos
Spustit audio