Do dvorany slávy vstoupí v Olomouckém kraji národopisec Ladislav Čechák

22. únor 2013

Cenu Olomouckého kraje za celoživotní přínos v oblasti kultury převezme zakladatel folklorního souboru Týnečáci Ladislav Čechák. Letošní novinku – Cenu za výjimečný počin v oblasti tradiční lidové kultury získal cyklus akcí Hanácký rok ve Velké Bystřici.

Osobností roku jsou historik umění Pavel Zatloukal a sochař a fotograf Antonín Suchan. Cenu hejtmana získalo sdružení Balet Globa. Ocenění za výjimečné počiny pak převezmou například divadelní režisér Robert Balogh, Ctirad Štipl za dokument Deník Otty Wolfa a zvonařská dílna v Brodku u Přerova.

Také veřejnost může v anketě rozhodovat o ceně za výjimečný počin. „Expozice ve Vlastivědném muzeu Jesenicka, Čarodějnické procesy na Jesenicku v 17. století, Festival Blues Alive Šumperk, Festival Opera Schrattenbach, JOSEFKOL - mezinárodní sraz mistrů řemesla kolářského a kočárnického, koncert José Cury v Olomouci, Pekařovská pouť, Prostějovské hanácké slavnosti, Přehlídka animovaného filmu, nové expozice ve Vlastivědném muzeu v Olomouci a Setkání Hanáků na Svatováclavských hodech v Tovačově,“ vyjmenoval deset akcí náměstek hejtmana Radovan Rašťák (ČSSD).

autor: bam
Spustit audio