Do Grand Restaurant Festivalu se v Olomouckém kraji přihlásilo 9 podniků

15. leden 2013

Ochutnat speciality podniků za dostupné ceny už po čtvrté nabízí Grand Restaurant Festival. V Olomouckém kraji se do něj přihlásilo devět podniků, v nichž zájemci mohou ochutnat speciálně připravená menu místních šéfkuchařů.

Každoročně využijí této nabídky zhruba dvě tisícovky lidí. Jak uvedl hlavní organizátor Pavel Maurer, letos se snažili původní cíl akce - dotknout se špičkové gastronomie - obohatit o další rozměr.

„Festival byl proto, aby si lidé mohli za zlevněnou možnost festivalových cen poprvé v životě ochutnat lobstera nebo humra. Nebo si poprvé v životě dát francouzskou specialitu,“ připomíná Maurer.

Cíl festivalu organizátoři letos ještě trochu modifikovali. „Naším sloganem ‚Nejezte blbě‘ se snažíme trochu tlačit na restaurace, aby nepoužívaly špatné suroviny, aby nepoužívaly zmražené věci. Aby ne nesnažily dělat něco, co neumí. Ať radši dělají pořádnou lokální surovinu. To je jedna z věcí, kterou má letos tento festival podporovat,“ dodal Maurer.

autor: bam
Spustit audio