Do Jablonce nad Nisou míří fanoušci ostravského Baníku

Na jabloneckém stadionu Střelnice začne v sobotu v sedmnáct hodin zápas mezi tamními fotbalisty a hráči Baníku Ostrava. Policisté utkání vyhodnotili jako rizikové, ze strany některých příznivců klubů může prý dojít k narušení veřejného pořádku.

Policie předběžně zjistila, že několik set fanoušků hostujícího Baníku přijede v sobotu kolem čtrnácté hodiny na vlakové nádraží do Rychnova u Jablonce nad Nisou. Odtamtud se pak musí fanoušci ostravského týmu dostat do Jablonce nad Nisou.

Policisté předpokládají, že někteří fanoušci využijí autobusy městské hromadné dopravy. Odpoledne tak může být přeplněná autobusová linka číslo 101, která jezdí z Rychnova do Jablonce nad Nisou.

Podle police nelze předem vyloučit ani to, že někteří ostravští fanoušci půjdou do Jablonce nad Nisou z Rychnova pěšky. Pro tuto možnost pro ně bude stanovena trasa: Rychnov – Dolní Dobrá Voda – Horní Dobrá Voda – cestou podél sjezdovky do Jablonce nad Nisou ulice Turnovská – ulice Vrkoslavická (vstup na stadion).

Na uvedené trase může s ohledem na zajištění bezpečnosti silničního provozu a veřejného pořádku dojít ke krátkodobému omezení dopravy.

Policie považuje zápas za rizikový, dohlédne proto už na příjezd fanoušků hostujícího celku.

„Na veřejný pořádek budou dohlížet policisté z krajské pořádkové jednotky, dále policisté dopravní policie, kriminalisté, psovodi a svoji nezastupitelnou úlohu budou mít v tomto bezpečnostním opatření i členové antikonfliktního týmu,“ uvedla policejní mluvčí Dagmar Sochorová.

autor: reČRoL | zdroj: Policie České republiky – KŘP Libereckého kraje
Spustit audio