Do očkování seniorů se v Olomouckém kraji zapojují další nemocnice

19. leden 2021 13:33

V Olomouckém kraji pokračuje očkování proti nemoci Covid-19, které začalo na přelomu loňského a letošního roku. V minulém týdnu jej dostali ve Fakultní nemocnici Olomouc první zájemci z řad seniorů nad osmdesát let. Tento týden s ním začínají také další zdravotnická zařízení v kraji.

Do Vojenské nemocnice v Olomouci zamířili na očkování proti nemoci Covid-19 první zájemci nad 80 let v pondělí. „Zatím jsem nezaznamenala žádné větší problémy. Pacienti se nám tady nekumulují, chodí ve stanovených časech, žádná špatná reakce, pacientům bylo zatím dobře,“ říká náměstkyně ředitele pro ošetřovatelskou péči Hana Zrníková. Kapacitně jsou v nemocnici připravení očkovat 170 lidí denně.

Čtěte také

Očkovat nejstarší seniory začali v pondělí také v šumperské nemocnici. „Denně je nemocnice nyní schopna naočkovat několik desítek seniorů. Zájem je mnohem vyšší, ale jsme limitováni počtem vakcín,“ potvrzuje mluvčí šumperské nemocnice Hana Hanke.

S očkováním chtějí ode dneška začít i v nemocnicích v Prostějově, Přerově a Šternberku. „Vakcinaci seniorům zatím nenabízí nemocnice v Jeseníku, i když se zde očkuje každý den. Kapacity pro seniory nabídne příští měsíc,“ doplňuje mluvčí zdravotnických zařízení Radka Miloševská.

V nemocnici Hranice plánují podle jejího ředitele Eduarda Sohlicha začít nejstarší generaci očkovat příští pondělí.

Spustit audio

Související