Dobré rady do kuchyně: Aby koblihy nebo langoše byly méně mastné

Kdo si rád pochutnává na koblihách nebo langoších, bude se mu dnešní rada hodit. A nejen to. Také se dozvíte, jak těsto na buchty vykyne rychleji.

  • Aby byly koblihy nebo langoše méně mastné, zkuste je nejdříve pár minut péct v troubě a teprve potom dosmažte v oleji.
  • Těsto na chleba nebo buchty vykyne rychleji, když mouku nejdříve krátce prohřejete v mikrovlnné troubě.
  • Míchaná vajíčka budou jemnější, když na každé vejce přidáte jednu polévkovou lžíci sodovky nebo minerálky.
  • Máslové krémy do dortů a rolád se budou pomaleji kazit, když do nich přidáte trochu koňaku nebo rumu.
  • Hovězí maso bude vždycky měkké, když ho před přípravou potřete olejem, posolíte a na pár hodin necháte odpočívat v lednici.
autor: Iva Hüttnerová
Spustit audio

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Lidský faktor jsem znal jako knížku, ale teprve s rozhlasovým zpracováním jsem ho dokonale pochopil...

Robert Tamchyna, redaktor a moderátor Českého rozhlasu Dvojka

Lidský faktor

Lidský faktor

Koupit

Točili jsme zajímavý příběh. Osoby, které jsme hráli, se ocitaly ve vypjatých životních situacích, vzrušující práce pro herce a režiséra. Během dalšího měsíce jsme Jiří a já odehrané repliky svých rolí žili. Fantasmagorické situace posledního dílu příběhu se staly naší konkrétní každodenností. V srpnu Jiří Adamíra zemřel. Lidský faktor byla naše poslední společná práce.“ Hana Maciuchová