Domov Alfreda Skeneho pro seniory v Pavlovicích u Přerova má za sebou rozsáhlou rekonstrukci

21. září 2022 17:20

V areálu domova seniorů Alfreda Skeneho v Pavlovicích u Přerova skončila rozsáhlá rekonstrukce. Dělníci v něm postupně opravili tři budovy. Práce jim zabraly více než čtyři roky a vyžádaly si zhruba 92 milionů korun. Jako poslední přišla na řadu rekonstrukce památkově chráněného zámku.

Olomoucký kraj opravu domova Alfreda Skeneho zahájil v roce 2018. Jako první zmodernizoval za 28 milionů korun budovu Eliška, poté se podařilo opravit interiér budovy Marie. V ní se práce vyšplhaly na 34 miliony korun a prakticky stejnou částku si vyžádala oprava zámku.

Dvě třetiny nákladů pokryla dotace

„Olomouckému hejtmanství s celkovou rekonstrukcí významně pomohla dotace ministerstva práce a sociálních věcí. Ta totiž pokryla dvě třetiny z celkových nákladů, které činily více než 30 milionů korun,“ uvádí mluvčí olomouckého hejtmanství Petra Pášová.

Jen v letošním roce Olomoucký kraj investuje do oprav svých sociálních zařízení desítky milionů korun. Nejnáročnější je aktuálně rekonstrukce domova pro seniory v Prostějově. Práce za 100 milionů korun tam začaly v roce 2019 a skončit mají na podzim příštího roku.

Chcete mít zprávy (nejen) z vašeho kraje pořád při ruce? Odebírejte Zprávy ČRo Olomouc ve svých podcastových aplikacích Můj Rozhlas, Spotify, Google Podcast nebo Apple iTunes.

Spustit audio