Dopít polévku můžeme jen v jediném případě. Radí Eva Filipová

Podávanou polévku můžeme dopít pouze tehdy, jedná-li se o vývar a ten je servírován v misce – tzv. bujónovém šálku. Nejdříve vyjíme nudle a knedlíčky a potom můžeme zbytek polévky dopít.

Bujónový šálek se většinou servíruje na malém talířku. Ten potom slouží k odložení použité lžíce. Nikdy ji nenecháváme v misce.

Eva Filipová

Eva Filipová se zabývá především tématikou společenského chování. Je autorkou knihy Společenská nápověda. Po roce 1991 byla jednou z prvních, která začala s programem úspěšných kurzů pro ženy. Sama absolvovala studium na Mezinárodní škole pro estetiku v New Yorku.

Je členkou redakční rady časopisu Prestige, autorkou mnoha zajímavých reportáží z exotických zemí a spoluautorkou Zlaté kuchařky. Její mimořádný zájem o gastronomii a znalost prostředí jí přivedl k napsání dalších knih jako Exellent menu a Česká moderní kuchyně. Práci kuchařů obdivuje a jejich finální výtvory považuje za výtvarná díla.

Eva Filipová