Dopravu v Opatovicích na Přerovsku komplikuje stavba mostu. Silničáři ho měli dokončit ještě před létem, ale další práce váznou

19. červenec 2021

Nespokojení jsou obyvatelé Opatovic na Přerovsku s postupem prací na novém mostu přes tamní potok. Investici za 12 milionů korun silničáři zahájili loni v říjnu a termín dokončení posouvají. Lidé kvůli tomu musí jezdit po objížďkách. Správci silnic se ale hájí, na vině jsou podle nich špatně zakreslené inženýrské sítě.

Rozestavěný most v Opatovicích na Přerovsku

„Prostě se tam dostanu na pincku, teď se mi hodí,“ po svém si dojíždění do práce do Opatovic ze sousedních Paršovic vyřešila Jana Palová. Aby s autem nemusela po objížďkách, pořídila si skútr a stavbou projíždí na černo po dřevěném mostku pro pěší. Kvůli objížďkám je naštvaný i pan Vít. „Objížďka je vedena místními komunikacemi přes Výškovice, ty cesty jsou v katastrofálním stavu,“ popisuje.

Rozestavěný most v Opatovicích na Přerovsku

Lubomír Možíšek ze správy a údržby silnic mě vede k rozkopanému korytu Opatovického potoka. „V rámci projektových prací byl projektován projekt mostního objektu a s tím přeložky inženýrských sítí, které ovšem nebyly v těch místech a v takovém požadovaném uložení, jak by měly být. Došlo k tomu, že sítě bránily vlastním pracem na mostním objektu. V té chvíli jsme museli přistoupit k tomu, že se musely přeprojektovat a upravit do vyhovujících parametrů,“ přibližuje Možíšek.

Dělníci tak stavbu opustili na několik měsíců. Nezávislé starostce Dagmar Navrátilové už dochází trpělivost. „To, že jsou tam administrativní nebo technické problémy, že firmy nedokážou nějak reagovat, aby to bylo rychle, to je jejich problém. To bohužel nemohu ovlivnit. Vidím tam problém asi v organizaci práce,“ uvedla starostka. Lubomír Možíšek její námitky odmítá. „Stavba mostu v zastavěné oblasti, kde jsou objekty v těsné blízkosti stavební objekty vždycky přináší nějaké komplikace,“ řekl Možíšek.

Termín pro dokončení stavby je aktuálně stanovený na říjen letošního roku.

autor: kra
Spustit audio