Ja som neni ani že speváčka, ale kto iný by mal spievať tie moje texty, keď nie ja, říká Dorota Nvotová

23. duben 2019

Fascinující osobnost. Byť se tak necítí, kromě cestovatelky, opatrovnice sirotků v Nepálu a herečky je jedinečnou zpěvačkou. Podívejte se na video z koncertu.

Dorotku Nvotovou jsem poprvé zaznamenal na desce projektu Overground kolem jejího tehdejšího partnera Whiskyho, lídra legendární skupiny Slobodná Európa.

Z času na čas během posledních 15 let vydávala pozoruhodná sólová alba, jenže větší část roku žije v Nepálu a propagace hodně vázla. Přes veškerou krásu jejích textů a hudebního výrazu.

I její loňské výtečné album “More” se ke mně dostalo vlastně náhodou. A zdánlivě marný pokus získat ji na závěr jarního slovenského turné k nám kupodivu klapnul. 

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.