Doručování zásilek se v Aši pomalu lepší. Od ledna ve městě funguje poštovní dodejna

25. leden 2024 11:55

V Aši od začátku roku opět funguje dodejna listovních zásilek. Po téměř třech letech ji do města státní podnik vrátil, a to na žádost radnice. Lidé si totiž na služby pošty stěžovali.

Do Aše se po téměř třech letech vrátila dodejna listovního doručování. Zásilky tak nekončí v Chebu, ale pošta je dováží přímo do Aše. Tam si je pak převezmou místní doručovatelé. O navrácení dodejny jednalo město se státním podnikem, protože obyvatelům buď nepřicházely zásilky vůbec, nebo s velkým zpožděním.

Podle některých lidí i města se situace začíná pomalu zlepšovat. „Já jsem se byl sám osobně přesvědčit, podívat se na tu dodejnu, jak to tam funguje. Mluvil jsem s nimi, protože jsme vnímali, že i po Novém roce jsou nějaké stížnosti na doručování zásilek. Říkali, že se seznamují s těmi rajóny a ještě řeší nějaké resty z minulosti. Já věřím, že ta situace se nezlepší mávnutím kouzelného proutku, ale už jenom to, že máme svoje doručovatelky, které postupně poznávají své rajóny,“ uvedl Vítězslav Kokoř z hnutí ANO.

Informaci potvrdil také mluvčí České pošty Matyáš Vitík: „Od začátku letošního roku v Aši opět funguje dodejna listovního doručování. Zásilky už nejsou převáženy z Chebu, ale jsou doručovány přímo z místní dodejny. Ta sídlí v současné budově pobočky České pošty. Reakce od lidí jsou vesměs pozitivní.“

Město má v plánu získat budovu pošty. V nevyužitých prostorách chce vybudovat pečovatelské byty. Společně se státním podnikem teď domlouvají variantu, jak by radnice mohla objekt využívat.

Spustit audio