Dresy pro německou olympijskou reprezentaci ve veslování vznikaly i ve Zlíně

8. leden 2012

Až budete v létě sledovat londýnskou olympiádu, zaměřte svou pozornost na německé veslaře. Dresy pro jejich národní tým totiž navrhla studentka Fakulty multimediálních komunikací Univerzity Tomáše Bati ve Zlíně Zuzana Bahulová.

V drobné studentce doktorandského oboru animace by na první pohled nikdo nehledal aktivní veslařku, která se tomuto sportu věnuje přes čtrnáct let. Tak mohla spojit svou profesi s koníčkem.

„Před třemi léty jsem zkontaktovala jednu německou firmu a začala jsem pro ni pracovat. Jeden z úkolů pro mě pak byl připravit kolekci pro německý veslařský tým pro olympiádu v Londýně,“ popsala Zuzana Bahulová.

Skromná výtvarnice se nezmiňuje o předešlém úspěchu s kolekcemi pro jednotlivce i větší posádky na loňské mistrovství světa, po kterém dostala olympijskou zakázku. Olympijská kolekce vychází z národních barev Německa, které autorka používá velmi novátorsky.

„Bude tam státní znak, nápis Londýn 2012, název firmy, která oblečení vyrobila. Kolekce zahrnuje kšiltovky, elasťáky, tričko, ponožky. Samotný dres ještě dolaďujeme,“ dodala Zuzana Bahulová.

Stěžejní tvůrčí činností Zuzany Bahulové ale zůstává animovaný film, který využili pro své klipy například Jaromír Nohavica, nebo The Tap Tap.

autor: rv
Spustit audio