Dvacet dva nehod za den a další husté sněžení. Zimní počasí na Zlínsku působí komplikace

18. leden 2018 13:55

Meteorologové prodloužili výstrahu přes hustým sněžením. Na Zlínsku má sněžit až do zítřejšího rána.

Zimní počasí se sněžením a silným větrem má pokračovat ve Zlínském kraji do zítřejšího rána. Meteorologové totiž prodloužili výstrahu.

"18.1 se bude v severovýchodní polovině území místy vyskytovat silné sněžení, které bude postupně v polohách pod 600 m přecházet do deště se sněhem nebo do deště. Zejména na horách na severu může napadnout až 30 cm nového sněhu," uvedli meteorologové v nové výstraze. Husté sněžení předpovídají pro všechny okresy Zlínského kraje.

Dopravní nehody se včera nevyhnuly žádnému místu na Zlínsku. Policie je šetřila v Luhačovicích, Napajedlech, Otrokovicích, Zlíně, Valašských Kloboukách, Fryštáku, na Petrůvce, v Tečovicích a v dalších obcích. Celkem šlo o dvaadvact nehod.

Nehoda autobusu a osobního auta

A silničáři už spočítali, že od listopadu do konce prosince 2017 stála zimní údržba krajských silnic téměř 33 milionů korun. Je to zhruba o 10 milionů korun více, než činily průměrné náklady za stejné období v předchozích pěti letech.

Během prosince vyjížděly sypače do terénu ve výše položených oblastech okresu Vsetín téměř každý den.

„Za prosinec, ale v podstatě za celou první část zimního období do konce roku 2017 evidujeme ve srovnání s předchozími roky poměrně značný počet a rozsah výkonů při zmírňování následků zimního počasí," uvedl náměstek Ředitelství silnic Zlínského kraje Radek Berecka.

Související