Ewa Farna nečekaně a příjemně okořenila koncert skupiny Málem Králem

26. únor 2017

Překvapení si s sebou přivezla skupina Málem Králem na vystoupení v rámci Koncertních střed Českého rozhlasu Olomouc. Nejen v roli ideální fanynky se představila Ewa Farna, když s kapelou zazpívala jednu písničku a zcela neplánovaně i přídavek.

Základní pěvecká a autorská dvojice Filip Sázavský a Martin Chobot se rozhodla v závěru minulého roku k radikální změně. Po nijak úspěšné kapitole s jedním albem pod hlavičkou eFeM se rozhodli změnit název na Málem Králem.

Do světa vypustili úžasnou písničku Fronta na zázraky s velmi vydařeným videoklipem, na základě které vzniklo pozvání na olomoucký koncert. Bez jakýchkoli dalších znalostí, jen se základním dotazem, jestli dají hodinu hraní.

Nakonec dali (i s výpomocí písniček z předchozí kapely, ale proč ne, vždyť jsou jejich). Během dvou měsíců dokázali sestavit kapelu, nacvičit 15 písniček a vlastně napoprvé je před lidmi vystřihnout tak, že kdyby je měli na CD, i na Hané by prodali!

Už tak by to byl povedený večer (mimochodem s jednou coververzí, od táty vypůjčené Tisíc dnů skupiny Nerez), ale byla i třešnička na dortu. Láska je mocná čarodějka a Ewa Farna si prostě nemohla nechat vystoupení ujít.

Málem Králem v Olomouci

Na nic nehrající si hvězda byla bezprostřední, z poslední řady by mohla školit, jak se na koncertě oblíbené kapely odvázat. A kromě písně Síla slov, kterou s kluky zpívala už dřív, se nečekaně zapojila i do přídavkové Málem Králem.

Je na čase, aby si těch báječných písniček skupiny Málem Králem konečně lidi všimli. Pokud k tomu přispěje i Koncertní středa Českého rozhlasu Olomouc, bude to dvojnásobná radost.

Málem Králem v Olomouci

E-shop Českého rozhlasu

Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.

Václav Žmolík, moderátor

ze_světa_lesních_samot.jpg

3x Karel Klostermann

Koupit

Komplet obsahuje dva šumavské romány Ze světa lesních samot, V ráji šumavském a povídkový soubor Mrtví se nevracejí z pera klasika české literatury Karla Klostermanna (1848 - 1923), který tomuto kraji zasvětil celé své dílo.