Finále extraligy jsem hrál, ale titul mi stále chybí. Třeba to ještě přijde, usmívá se Lukáš Klimek

V létě posílil hokejisty Olomouce a měl být útočným esem. Bývalý hráč Vítkovic a Sparty se usadil na pravém křídle druhého útoku, ale zatím mu to moc nepadá.

Optimistický třiatřicátník si uvědomuje, že ty dva měsíce, co Olomoučané doma nevyhráli, jsou dlouhá doba a oceňuje domácí fanoušky, že za týmem stále stojí.

Venku to Hanákům jde, ostatně naposledy se Lukáš Klimek trefil právě v Karlových Varech, odkud Mora přivezla důležité tři body.

O začátcích na ledě, hokejové Spartě, přechodu do Olomouce i třeba o legendě Jaromíru Jágrovi jsme si povídali s útočníkem Lukášem Klimkem

Spustit audio

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.