FOMO aneb Je vám líto, že někde nejste? Smažte si akční přátele

6. únor 2019

FOMO je zkratka anglického fear of missing out – to je pocit, kdy se bojíme, že něco zajímavého promeškáme. Tenhle pocit se bohužel stává skoro všudypřítomným, a to hlavně díky sociálním sítím.

Ivana ho příliš nezažívá – je díkybohu velmi líná, a tak radši sedí doma a dívá se na seriály, než aby utrácela za parties, u kterých beztak není zaručen úspěšný průběh. Zuzana naproti tomu pocit unikání zážitků prožívá skoro nonstop. Závidí hlavně lidem, kteří pobývají v exotických zemích a informují o tom všechny na Facebooku. Takové chlubílky raději maže, aby se uchránila před neurotickým pnutím jet tam taky nebo nejet a zažívat bolestivou FOMO ataku. Ivana radí, že je důležité uvědomit si, že u zážitků není o co stát. Vždy je tam nějaké minus a stojí to peníze. Zuzana dodává, že dobrým lékem na FOMO je najít si partnera a taky zestárnout – to pnutí utiší. Anebo taky ne.

Pusťte si aktuální díl pořadu o všem a o ničem a zkuste si vzpomenout, kdy jste byli naposledy vystreslí z toho, že sedíte doma a luxujete, zatímco vaši kámoši jsou na Bali.

Spustit audio