Fork Road - v bluegrassovém obsazení napříč žánry

24. září 2015

Bluegrass jako součást country music, je hudební styl velmi oblíbený i u nás. Má řadu vyznavačů jeho tradiční podoby, ale i nových směrů a cest.

Skupina FORK ROAD (v angl. překladu „rozvětvená cesta“) je jednou z takovýchto kapel. Mladá skupina vzniklá v roce 2014, ale sestavená z muzikantů se zkušenostmi z předních severočeských regionálních skupin.

Jak sami říkají, jejich snahou je stát se divácky atraktivním představitelem žánru, nejen pro bluegrassové publikum. Podle toho také vypadá jejich repertoár, který tvoří nejen žánrové standardy, ale i současné moderní skladby a vlastní autorské pokusy.

Dá se tak říct, že skupina FORK ROAD hraje akustickou hudbu napříč žánry v bluegrassovém nástrojovém obsazení s důrazem na špičkové instrumentální provedení a soulad všech čtyř hlasů ve vokálních skladbách.

Kapela překvapila diváky na řadě letošních festivalů a zaujala také návštěvníky pravidelných koncertních střed Českého rozhlasu Olomouc.

FORK ROAD jsou: banjo - Lukáš Balatka, kytara - Honza Hušek, mandolína – Martin Ješeta a kontrabas – Robin Franc

autor: Sandy Nosek
Spustit audio

E-shop Českého rozhlasu

Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.

Václav Žmolík, moderátor

ze_světa_lesních_samot.jpg

3x Karel Klostermann

Koupit

Komplet obsahuje dva šumavské romány Ze světa lesních samot, V ráji šumavském a povídkový soubor Mrtví se nevracejí z pera klasika české literatury Karla Klostermanna (1848 - 1923), který tomuto kraji zasvětil celé své dílo.