Fotbalisté Sigmy Olomouc zahájili přípravu na novou sezonu i s pěticí nových hráčů

22. červen 2022 09:58

Fotbalová Sigma Olomouc po dovolené už trénuje. V kádru jsou i noví hráči. Filip Zorvan, Lukáš Vraštil, Denis Ventura, Martin Košťál a brankář Tomáš Digaňa. Trenér Václav Jílek chce hrát podobně jako v minulé sezóně aktivní fotbal s napadáním soupeře a hlavně zlepšit produktivitu.

„V pondělí a v úterý jsme absolvovali – tak jako každoročně – fyzické testy na fakultě,“ říká trenér Sigmy Václav Jílek. Úvod přípravy zaměří hlavně na kondici. „Blok, který probíhá prvních 14 dní až tři týdny, je objemový. Více tréninků, větší frekvence a větší zaměření na běžecké nespecifické a silové věci. Potom 14. července odjíždíme na soustředění do Rakouska, kde bychom měli strávit deset dní a odehrát tři zápasy, které se teď ještě definitivně potvrzují,“ dodává.

Noví hráči mají podle Václava Jílka pomoci zlepšit útočnou fázi hry. „Jsem spokojený. Přivádíme hráče, kteří jmény možná nikomu nic neříkají, ale myslím si, že to jsou hráči, kteří se stanou právoplatnými členy mužstva a kvalitu ukážou,“ věří Jílek.

„Přivádíme hráče, kteří jmény možná nikomu nic neříkají, ale myslím si, že to jsou hráči, kteří se stanou právoplatnými členy mužstva.“
Trenér SK Sigma Olomouc Václav Jílek

Jedním z fotbalistů, kteří do hanáckého klubu přišli, je Filip Zorvan. Má zkušenosti z Příbrami a naposledy z Karviné. „Vždycky jsem byl primárně středový hráč, ale dříve jsem hrával i krajního. Posledního půl roku tomu bylo taky tak. Nevadí mi měnit si pozice, někde alternovat. Budu se snažit vytvářet šance nebo dát i sám gól, abych byl hlavně prospěšný pro tým,“

Filip Zorvan chce v Olomouci potvrdit svou ligovou kvalitu. „Proto jsem tady. Doufám, že klukům pomůžu. Je to náročný styl, kterým se Sigma prezentuje. Věřím, že si to sedne,“ uvádí Zorvan.

První přípravné utkání čeká fotbalisty Sigmy příští středu ve Slatinicích s Vyškovem.

autor: min
Spustit audio