Fotbalisté Sigmy se začali připravovat na jarní část sezóny. Novou tváří mužstva je Jakub Řezníček

Fotbalisté Sigmy Olomouc začali se zimní přípravou. Třetí celek prvoligové tabulky do ní vstoupil téměř beze změn. Jedinou novou tváří v kádru je útočník Jakub Řezníček, který na půl roku nahradil Tomáše Chorého. Z hostování se vrátili Surzyn, Kotouč a Yunis. Na úvod přípravy čekají olomoucké fotbalisty tradiční fyzické testy, na závěr pak vyrazí na soustředění do Turecka.

Radostně a zvesela začali přípravu na jarní část sezóny fotbalisté Sigmy Olomouc. Zapojil se do ní i Jakub Řezníček. Na Hané bude půl roku hostovat z Viktorie Plzeň výměnou za Tomáše Chorého, který zamířil právě do západočeského klubu. „V Plzni jsem se na konci zranil, takže jsem do dvou utkání nenastoupil a tu pauzu jsem měl tím pádem trošku delší. Na trénink se těším. A co rozhodlo pro Olomouc? Jednali rychle, měli o mě zájem, navíc trenéra znám ze Sparty,“ říká Jakub Řezníček.

Jeho úkol v Olomouci je jasný: „Doufám, že nějaké ty góly dám, od toho jsem tady. Doufám, že jich dám více než on.“ Tedy než Tomáš Chorý, kterého v Sigmě nahradil.

Plzeňský fotbalista Jakub Řezníček hostuje v Olomouci

Podle olomouckého trenéra Václava Jílka se má Jakub Řezníček v létě vrátit opět na západ Čech. „V Plzni se s ním dál počítá. Tím že tam přišel Tomáš Chorý a mají tam ještě další alternace a možnosti, si myslím, že je to tady pro něj ideální volba. Během půl roku může ukázat, že na tu Plzeň má a vrátit se tam. A bojovat o post útočné jedničky,“ komentuje trenér.

Zatím jí má být dravý plzeňský útočník v Olomouci. „Uvidíme od prvního kola, jak to půjde. Buď ty góly budu dávat a bude to dobré, nebo tady na mě budou řvát,“ dodává s úsměvem Jakub Řezníček. Plzeňský útočník věří, že si získá přízeň fanoušků Sigmy.

autor: min
Spustit audio