Fotbalisté v Postřelmově na Šumpersku se nejspíš dočkají nového stadionu. Dlouho plánovanou stavbu chce obec zahájit už letos

9. duben 2019

Nejhorší v celém okrese. Tak hodnotí svůj současný areál fotbalisté Postřelmova na Šumpersku. Nový stadion přitom obec plánuje už skoro deset let. Vyrůst má v lokalitě Pískáč. Po několika odkladech by jeho stavba měla začít letos v létě.  

Postřelmovské fotbalové hřiště

Stojím na fotbalovém hřišti v Postřelmově, kde se připravuje trávník na první domácí zápas letošní sezóny. Předseda místního oddílu Radek Mičunda doufá, že už je to jedna z posledních v tomto areálu.

 „Opravdu jsou ty podmínky tristní a divíme se, že nás tu nechá fotbalová asociace ještě hrát. Nejedná se jen o hřiště, ale i o zázemí. Když sem přijdou maminky s dětmi, tak se diví v čem je tu mají nechat,“ říká Mičunda.

O novém sportovním areálu se v Postřelmově mluví od roku 2010. Další odkládání už ale podle nezávislého starosty Jiřího Pumprly nehrozí. Obec teď připravuje výběrové řízení na zhotovitele první etapy.

„Mělo by se udělat fotbalové hřiště, inženýrské sítě a tribuna. Tato etapa by se měla zahájit už v letošním roce. Máme odhad, že by rozpočet této etapy měl být kolem 20 milionů, ale bude výběrové řízení a uvidíme,“ říká starosta.

Areál vyroste na okraji obce v lokalitě Pískáč, kde jsou v současné době pole. Starosta odhaduje, že první zápasy by tu fotbalisté mohli odehrát přespříští rok. 

„Nechci být prorokem a slibovat termín aby to nevyšlo. Byl bych rád, kdyby v roce 2021 už mohli hrát,“ uzavírá Pumprla.

V budoucnu by fotbalový stadion mohla doplnit i sportovní hala.

Spustit audio