Golf je ideální sport pro všechny generace

20. duben 2015

S příchodem jara možná přemýšlíte, co budete podnikat, co nového byste mohli vyzkoušet. Vaši volbou by mohl být golf - sport pro všechny generace. A pozor - nikoli ve verzi mini, ale ten klasický, který se hraje na trávě.

Tento sport je u nás v očích veřejnosti často podrobován řadě předsudků. Někdo tvrdí, že je příliš drahý, druhý má pocit, že jde o snobskou záležitost, třetí... Víte co? pojďme to vše hodit za hlavu a představme si golf očima hráče.

Michal Kratochvíl je profesionální olomoucký golfista, který tomuto sportu propadl už jako dítě. "Přivedl mě k němu tatínek, který ho paradoxně začal hrát až po mně," vzpomíná na své začátky. Hřiště se dnes dají najít prakticky v každém regionu.

"Při golfu trávíte i několik hodin na čerstvém vzduchu. Můžete využít možností z filmů známých vozíčků, ale většina hráčů chodí pěšky," říká Michal. "Naučit se správně odpalovat vyžaduje určitou fyzickou námahu, ale o tom přece sport má být," dodává.

Ve světě chodí na golfová hřiště celé rodiny, jde o příjemně strávený den s těmi nejbližšími. "Golf mohou hrát malé děti a směrem nahoru prakticky neexistuje omezení. Pokud máte chuť a tělo dovolí, můžete hrát i v hodně pokročilém věku," nahlíží do budoucnosti mladý hráč.

S Michalem Kratochvílem se od pondělí 20. dubna můžete setkávat na našich vlnách po celý týden. V našem odpoledním seriálu se každý den o půl třetí budeme věnovat golfu z nejrůznějších úhlů pohledu.

Spustit audio

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.