Grenadýrský pochod
Do světa kulinářského umění mistrů kuchařů nás vedou pondělní apetýtové recepty.
Na Grenadýrský pochod podle Marcela Ihnačáka potřebujete:
- ½ kg brambor
- 300 g těstovin
- 1 velká cibule
- 100 g slaniny
- 3 stroužky česneku
- sádlo nebo olej
- sůl
- mletá sladká paprika
- černé koření
- petrželová nať
Postup:
- Brambory oloupeme a nákrájíme na kostky, uvaříme v osolené vodě.
- Těstoviny také uvaříme.
- Nadrobno nakrájíme cibuli a osmahneme ji spolu s nakrájenou slaninou a česnekem.
- Do tohoto základu přidáme uvařené brambory i těstoviny.
- Přidáme mletou papriku, promícháme, dochutíme solí a černým kořením.
- Můžeme přidat nasekanou petrželovou nať.
- Podáváme například s kyselými okurkami.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.
Václav Žmolík, moderátor


Tajuplný ostrov
Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.