Grilované maso, pivo a spousta skvělé zábavy. Na Obecní veselici do Bludova přišla více než tisícovka návštěvníků

1. srpen 2016

Když na podzim loňského roku přihlašovali dobrovolní hasiči z Bludova do soutěže Dobráci roku, kterou pořádal Český rozhlas Olomouc, tak jen doufali, že v létě následujícího roku budou slavit vítězství v celokrajské soutěži.

Vítězství v celé republice

K vítězství potřebovali více než 3 tisícovky hlasů. A k tomu nakonec bludovští dobrovolní hasiči přidali ještě vítězství v celorepublikovém finále, odkud si odnesli šek v hodnotě 150 tisíc korun na hasičské vybavení.

Ředitel Českého rozhlasu Olomouc Josef Podstata předává diplom hasičům z Bludova

A v sobotu 30. července se uskutečnila Obecní veselice, kterou dobrovolní hasiči vyhráli v krajském kole a pořádal ji Český rozhlas
Program začal po 15:00 hodině vystoupením folkové skupiny Madalen.

Poté vystoupila skupina No Limit, která zazpívala rockové písničky. Odpoledne pokračovalo vystoupením ZíZí Top – Czech Revival Bandu, kteří přilákali na taneční parket první tanečníky. A Obecní veselici pro

Dobráky roku zakončilo vystoupení skupiny Atom-Rock ze Zábřehu. Při jejich vystoupení se úplně zaplnil taneční parket a hrálo se až do půlnoci. Atom-Rock hráli písně od Kabátů, Jiřího Schelingra, Olympiků a další známě hity.

Vystoupení jednotlivých kapel zpestřil program, který si pro své příznivce připravili právě dobrovolní hasiči. K vidění bylo vystoupení na motivy spartakiádního hitu Poupata v podání žen i mužů SDH Bludov.

Hasiči a hasičky na oslavu secvičili spartakiádu

Další vystoupení se neslo v duchu muzikálu Rebelové, které předvedly dorostenky a mladé hasičky z Bludova. Poslední ukázka v podání hasičů byla na motivy ruské písně Kalinka.

Obecní veselice v Bludově s vítězi celostátního kola soutěže Dobráci roku

Tisícovka návštěvníků si užila pěkné odpoledne, kdy i počasí nám přálo. Občerstvit jste se mohli nealko i alko nápoji, především pivem. K jídlu bylo připraveno i grilované maso.

Od 1. srpna startujeme soutěž Křížem krajem, ve které opět budeme rozdávat pivo. Těšíme se na setkání s vámi v následujícím týdnu na Přerovsku a v sobotu na Obecní veselici v Horní Moštěnici, kde vystoupí skupiny Freďáci, Hope Astronaut a Atom Rock ze Zábřehu, dále vystoupí Medvíďata z Horní Moštěnice, violoncellový kvartet Four Roses a Klub pro starší a pokročilé z Horní Moštěnice. Těšit se také můžete na mysliveckou kuchyni.

Obecní veselice v Bludově s vítězi celostátního kola soutěže Dobráci roku
Obecní veselice v Bludově s vítězi celostátního kola soutěže Dobráci roku
Spustit audio

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.