Hanika se chce udržet vpředu, Abrahama bude závod bolet

15. srpen 2015

Karel Abraham a Karel Hanika, asi dva nejznámější jezdci současného mistrovství světa silničních motocyklů. Zatímco prvního brzdí zranění, druhý by mohl v zítřejším závodě na Masarykově okruhu v Brně útočit na stupně vítězů.

„Jsem na kvalifikace dobrý pilot, ale pořád nemám takové kvality, abych to dokázal udržet, ale určitě se to zlepšuje a pokud to tempo bude podobný, tak nevidím problém v tom, abychom jeli vepředu," krotí nadšení Karel Hanika, který vyjel nejlepší český kvalifikační výsledek ve třídě Moto3 na brněnském okruhu od roku 2007.

V nedělním závodě čeká českého mladíka start ze třetí řady a bude útočit na co nejlepší umístění v domácí velké ceně. Po nevydařených trénincích a problémech s motorkou se mu po dnešku opět vrátilo sebevědomí.

„Po těch trénincích, které nebyly tak úspěšné, protože jsme bojovali s nastavením, tak je to taková vzpruha a teď se půjde líp do závodu, protože motorka funguje mnohem líp a mně se jede líp. Jsem určitě spokojený,“ říká jezdec kterého čeká ještě rozbor tréninkových jízd.

Pak ale bude hlavně odpočívat. „Dneska chci hlavně relaxovat odpoledne a psychicky se připravit,“ těší se 19letý talent.

Čtěte také

Asi hodinu po Karlu Hanikovi na trati dobojoval i jediný český jezdec ve třídě MotoGP Karel Abraham. Do závodu nastoupil poprvé po dvou měsících, co léčil zranění z červnové velké ceny Katalánska. Vykloubený palec na levé noze ho ovšem trápil v každé zatáčce.

„Zítřejší závod bude ohromně těžký. Ta noha bolí, zhoršuje se to, jak s tím pracuju. Bude to hodně bolet, teď jsem dal čtyři nebo pět kol a závod je pětkrát delší," tuší Abraham, který podruhé v kariéře zažije roli posledního závodníka na startovním roštu. Po 4 letech znovu v Brně.

GP České republiky v Brně - sobotní program

„Pocit je to blbej a nepříjemnej, protože kdo chce být poslední, to nikoho nebaví. Bolí to, počítali jsme s tím. Jsem rád, že to zvládám a doufám, že to budu zvládat dál, hlavně těch 22 kol zítra, byl by pro mě úspěch dojet až do cíle," říká český zástupce v nejsilnější kubatuře MotoGP.

Tehdy, v roce 2011, závod nedojel a kvůli bolestem v levé noze to není vyloučené ani tentokrát. Z Masarykova okruhu.

autoři: vman , Dominika Kvapilová
Spustit audio