Hasiči v Olomouckém kraji odstraňovali popadané stromy a čerpali vodu

21. červen 2022 09:33

Popadané stromy, čerpání vody a na některých místech i uvolněné plechy na střechách zaměstnávaly hasiče v Olomouckém kraji od pondělního odpoledne, kdy se v regionu objevily první bouřky. Hasiči mají na kontě dvě desítky výjezdů, zasahovali po celém kraji.

Podle mluvčích hasičů se bouřky, které prošly krajem ve dvou vlnách, obešly bez dramatických událostí. Bouřkový pás prošel přes Olomoucký kraj nejprve kolem 14. hodiny a poté ve večerních hodinách.

V první fázi řešili hasiči například utržené střešní krytiny v Jeseníku a v České Vsi, kde provizorně zajistili střechu na budově v průmyslovém areálu. Kromě Jesenicka vyjížděli hasiči také na Přerovsku, informovala ČTK mluvčí hasičů Lucie Balážová.

V další fázi museli hasiči odklízet popadané stromy, na některých místech po prudkých deštích čerpali vodu. Ve večerních hodinách se už situace uklidnila.

Na velmi silné bouřky upozorňovali meteorologové. Přívalové deště místy zvýšily také hladiny toků, nikde však nedosahují podle informací Českého hydrometeorologického ústavu povodňového stupně.

Zdroj: ČTK

Spustit audio