HC Olomouc vstoupí do extraligové sezóny zápasem s Karlovými Vary

14. září 2018

Olomoucké hokejisty dnes čeká první zápas v novém ročníku extraligy. Jubilejní pátou sezónu po návratu do nejvyšší tuzemské soutěže Kohouti zahájí na domácím ledě. Jejich utkání s Karlovými Vary začíná v 18 hodin.

„Začínáme doma, což je super. Chceme nalákat diváky a chceme do té desítky, chceme do play-off jako každý rok," doufá kapitán týmu Martin Vyrůbalík.

Prvním soupeřem olomouckých kohoutů je mužstvo z Karlových Varů, které se do nejvyšší tuzemské soutěže vrací po roční pauze.

„Nemůžeme jít do zápasu namistrovaní, protože jsou z první ligy. Bude to určitě těžký soupeř. Půlka mužstva působila v extralize, mají tam šikovné hráče, bude to s nimi živý hokej,“ dodává.

Ani trenér Jan Tomajko nechce zápas podcenit: „Neviděli jsme je rok, jenom v baráži. Mužstvo je mladé, výborně bruslí. První zápas bude hodně těžký.“

První utkání sezóny je podle něj důležité, ale ne zásadní. „Je to důležitá věc, je to začátek soutěže, ale zápasů je 52, takže každé kolo je stejně důležité,“ doplňuje.

 Kapitán Martin Vyrůbalík po více než sedmi týdnech přípravy vidí slabší místo svého týmu v přesilovkách.

„Oba dva gólmani chytali v přípravě super, takže tam se můžeme opřít kdykoliv. To, že jsme neměli pohodu v přesilovkách, to je taková jediná věc, která nás vždycky trochu brzdila. Ale letos to může být jinak,“ usmívá se sedmatřicetiletý obránce. Utkání začíná na olomouckém zimním stadionu v 18 hodin.

autor: mot
Spustit audio