Herecký a životní pár Jan Přeučil a Eva Hrušková: Žijeme v ráji!

18. červenec 2018

On má bezesporu nejkrásnější výslovnost českého jazyka mezi všemi herci, ona má nejroztomilejší úsměv a oba dohromady jsou jedním z nejstabilnější párů českého showbyznysu.

Povídali jsme si o vzpomínkách na dětství, o začátcích jejich uměleckých kariér, o současných projektech, ale i o tom, jestli je jejich vztah opravdu pohádkový. Na dotaz, jak nalézt ve vztahu harmonii, odpovídá Jan Přeučil: „Eva mi na jedné dovolené věnovala knihu, kde se píše: Umění života spočívá v uvědomování si krásy všedního dne. A to, myslím, vyjadřuje úplně všechno.“

Děti by měly občas opustit své tablety, mobily a počítače a vyjít s rodiči do přírody, na výlet nebo do divadla, myslí si manželé o současné společnosti. „Je spousta krásných věcí k obdivování a k divení. Mladá generace má fantastické možnosti a záleží na každém z nich, jak ten život uchopí a jak ho budou formovat. Chcete-li být ve své profesi dobří, musíte jí být posedlí!“ dodávají jedním dechem Jan Přeučil a Eva Hrušková.

autor: Richard Pachman
Spustit audio

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.