Herny v Olomouci budou mizet rychleji, pomohl k tomu verdikt Ústavního soudu

21. listopad 2013

Heren v Olomouci ubude rychleji, než radnice plánovala. Pomohl k tomu verdikt Ústavního soudu, který pro herny povolené ministerstvem financí zrušil přechodné období stanovené na konec příštího roku.

Letos fungovalo v Olomouci 110 heren. Podle vyhlášky schválené zastupitelstvem v únoru by měl jejich počet do začátku roku 2015 klesnout na 57. Nyní se kvůli zrušení přechodného období otevřela možnost, že se podaří provoz osmadvaceti heren ukončit už na jaře roku 2014. Jejich provozovatelům musí ministerstvo financí odebrat licence.

„Záleží jenom na tom, kolik času bude trvat ministerstvu financí odebrání licencí na jednotlivé přístroje. Těchto heren je v celé České republice přibližně šest tisíc. Probíhá šest tisíc správních řízení, ti provozovatelé využívají jakýchsi lhůt, odvolání a podobně,“ vysvětluje náměstek primátora za TOP 09 Ivo Vlach.

Novou vyhlášku, která se zrušením 28 heren počítá, už schválili olomoučtí radní, zastupitelé ji projednají v polovině prosince.

Vyhláška z února počítala kromě omezení počtu heren i s odstraněním světelných reklam z výloh a s instalací bezpečnostních kamer.

Zároveň však také zastupitelstvo schválilo nové kasino v budově bývalého divadla v Hodolanech a podobné zařízení bude i v novém obchodním komplexu Šantovka.

autoři: bam , kov
Spustit audio