Hokejisté Olomouce začnou boj o postup do čtvrtfinále play off utkáním proti Zlínu

9. březen 2020

Stejně jako před dvěma lety i letos budou olomoučtí hokejisté v předkole play off bojovat proti Zlínu. V úvodním zápase předkola je v pondělí na domácím ledě čeká souboj se Zlínem, který byl po základní části extraligy desátý.

„Máme to blízko, nemusíme daleko cestovat, začínáme doma. Myslím si, že to může být výhoda. Bude to velký boj i mezi fanoušky,“ tvrdí kapitán olomouckých hokejistů Martin Vyrůbalík. O čtvrtfinále play off budou Hanáci bojovat se Zlínem, který před dvěma lety v předkole porazili 3:1 na zápasy.

 „Hráli jsme s nimi dva zápasy v přípravě, čtyři zápasy v sezóně, takže se dostatečně známe a asi se moc nepřekvapíme. Bude rozhodovat asi momentální forma,“ myslí si olomoucký trenér Zdeněk Moták. V základní části extraligy si oba týmy připsaly ve vzájemných duelech shodně po dvou výhrách. V létě během přípravy měli dvakrát navrch Hanáci.

„Mají šikovné hráče, hrají týmově a díky tomu se dostali do toho předkola. Když my budeme hrát jako tým, tak na ně určitě máme. Není to o tom, jestli je Zlín těžký soupeř pro Olomouc nebo naopak. Myslím si, že každý tým je těžký,“ říká útočník Lukáš Nahodil, který byl v základní části extraligy s 18 góly nejlepším střelcem Olomouce. „Doufám, že naši fanoušci vyprodají Plecharénu a poženou nás dopředu za vítězstvím,“ uzavírá Nahodil.

Úvodní duel předkola play off hokejové extraligy mezi Olomoucí a Zlínem začne v pondělí 9. 3. v 17 hodin.

autor: top
Spustit audio

Související