Hokejový útočník Lukáš Anděl prolomil 70 zápasů trvající střelecký půst. Výhru ale brala Sparta

18. únor 2024 14:01

Olomouc šla do zápasu proti Spartě v hokejové extralize s bilancí 10 výher z posledních 11 domácích zápasů, včetně posledního skalpu vedoucích Pardubic. Pražané se dvakrát po chybách soupeře dostali do vedení, Hanáci vždy srovnali krok. Na třetí odskočení už ale nezareagovali a prohráli 2:4.

„Byly tam nějaké chybičky, ale pak jsme se dostali zpět do hry. Byl to boj o každý kousek ledu,“ okomentoval porážku 2:4 od pražské Sparty olomoucký asistent trenéra Róbert Petrovický.

Přitom dvakrát na vedení Pražanů dokázal jeho tým zareagovat. Osudnou se stala chyba při rozehrávce osm minut před koncem třetí třetiny. „Soupeř byl silný, přetlačil nás a dostal puk za gólmana,“ dodal Petrovický, jehož týmu dodal dvěma góly naději útočník Lukáš Anděl.

„Na to, jakou mají formu a jaký je to tým, jsme s nimi hráli fakt vyrovnaně. Škoda, že to rozhodly takové hloupé góly,“ pochvaloval si Lukáš Anděl, který se v extralize trefil po dlouhých 70 zápasech.

Jak moc se mu po prolomení střeleckého půstu ulevilo? Nejen to si poslechněte ve výše přiloženém audiu.

I další dvě utkání hrají olomoučtí hokejisté doma. Hned v neděli přivítají Vítkovice, v pátek vyzvou brněnskou Kometu.

Chcete mít zprávy (nejen) z vašeho kraje pořád při ruce? Odebírejte Zprávy ČRo Olomouc ve svých podcastových aplikacích Můj Rozhlas, Spotify, Google Podcast nebo Apple iTunes.

autor: Adam Kodet
Spustit audio