Hokejový útočník Marek Laš zvládl vysokou školu i výstup na Eiffelovku

Dvě branky a tři asistence zaznamenal v posledních dvou extraligových zápasech útočník Mory Marek Laš. Vyhoupl se díky tomu do čela produktivity svého týmu a přijal pozvání před mikrofon Českého rozhlasu Olomouc.

Hokejisté Olomouce se i díky jeho bodům vrátili do bojů o play-off, jenže přišla extraligová přestávka. "Je pravda, že jsme byli v laufu, z posledních čtyř zápasů jsme vytěžili deset bodů. Na druhou stranu řada hráčů má různá zranění, která potřebují doléčit," uvědomuje si Laš.

V posledním zápase proti Plzni se publiku v Plecharéně poprvé představil Kanaďan Kevin Sundher. "Překvapilo mě, že nevyznává zámořský styl, nechodí soupeři do těla. Ale výborně bruslí a svým evropským pojetím možná lépe zapadne do naší hry," řekl na adresu nového spoluhráče Marek.

Laš začínal s hokejem v Třebíči až v 7 letech. "Přestěhovali jsme se do města a k hokeji mě s bratrem přitáhl jeho kamarád. Těch sedm let asi je už hodně na hraně, ale znám dobré hokejisty, kteří začínali ještě později," nevidí problém útočník.

Po vystudování gymnázia pokračoval dál studiem ekonomie v Plzni, které úspěšně zvládl, navíc naskočil i do extraligy. "Bylo tam dobré, ale bohužel podobně jako v reprezentační dvacítce mě přibrzdila zranění," mrzí zpětně Laše.

Na webových stránkách klubu prozradil, že se bojí výšek. "Jako malý jsem prý vyšplhal vysoko po žebříku, tak možná je to z té doby," usmál se Marek. Při pobytu v Paříži si to uvědomil až po začátku výstupu na Eiffelovku, ale nevzdal to a panorama města viděl.

Chtěli byste vědět, kde byl Marek Laš během své jediné absence během letošní extraligové sezóny? Nebo něco dalšího? Stačí pustit si záznam našeho rozhovoru.

Spustit audio