Holice letos investují do sportu 60 milionů korun

31. leden 2018 07:00

V Holicích letos postaví halu a opraví sportovní areál. Stavební práce se protáhnou do dalšího roku. V plánu je také tartanová dráha a oprava nohejbalového hřiště.

„V březnu budeme schvalovat úvěr ve výši 25 milionů korun, už budeme vědět, jaké máme přebytky z loňského roku. Pokusíme se též práce zlevnit dotacemi,“ řekl místostarosta Petr Bajer (Soukromníci).

Nenastanou-li komplikace, v létě by město mohlo začít stavět. Nová sportovní hala bude stát odhadem 35 milionů korun. Nynější zastřešená sportoviště podle Bajera už nestačí poptávce klubů i veřejnosti. Radnice také postupně modernizuje zchátralý sportovní stadion.

Auta plní ulice v Holicích, řidičům se na placená parkoviště nechce

Parkovací automat v Praze

Díky obchvatu už kamiony Holice netrápí, teď ale řeší jiný problém a tím je rostoucí osobní doprava. Auta plní ulice dnes a denně a mnoha lidem vadí, že v okolí hlavního Masarykova náměstí není kde parkovat.

„Na letošek připravujeme výstavbu nové tartanové dráhy včetně atletických prvků a závlahový systém. Ještě máme připravený projekt na opravy nohejbalového hřiště,“ řekl Bajer.

V dalších letech město chce na stadionu opravit tribuny, vybudovat u něj kluziště a skatepark a kolem dokola postavit dráhu pro in-line bruslení.

Holice mají schválený vyrovnaný rozpočet. Hospodařit budou se 135 miliony korun. Mezi další plánované investice holické radnice patří dokončení sociálních bytů, nová fasáda na Základní škole Komenského nebo oprava chodníků.

zdroj: ČTK
Spustit audio