Hrajeme dobře, štěstí se k nám musí otočit čelem, věří nejlepší střelec HC Olomouc Zbyněk Irgl

Hokejový útočník v dresu Olomouce pookřál. I v 37 letech může být lídrem týmu. Střelecky se mu daří, bohužel se to ale zatím neodráží v zisku extraligových bodů.

„Máme dobrý tým, to se otočí,“ říká Irgl, který před sezónou přestoupil do Olomouce a v úvodních osmi zápasech nastřílel šest branek.

Byl u zisku historicky prvního zlata pro Českou republiku na mistrovství světa do 20 let. Mezi muži mu zlato z šampionátu uniklo kvůli zranění, v roce 2006 byl alespoň členem stříbrného týmu. V klubových soutěžích už má stigma věčně poráženého finalisty. V KHL i extralize odehrál řadu sérií o titul, ale mistrem se stal pouze jednou ve Švýcarsku.

03353913.jpeg

Přesto svůj zatím nejdůležitější duel zvládnul. Na podzim 2014 mu diagnostikovali nádor na ledvině, po operaci se ale ještě na konci sezóny na led vrátil. A zjevně ho hned tak opustit nemíní. I přes (na hokejistu) pokročilý věk ho hokej stále baví a na Hané se mu zjevně daří.

Spustit audio

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.