Hranice uvolnily další peníze na nový azylový dům v Drahotuších

30. listopad 2012

V Drahotuších pokračuje rekonstrukce objektu, který má sloužit jako azylový dům pro seniory. Nízkoprahové zařízení s kapacitou dvaceti míst v obci staví křesťanské sdružení ELIM, které v Hranicích už několik let provozuje azylový dům a nocležnu. Právě jeho klienti už od dubna pomáhají se stavebními pracemi.

"Tenhle dům by měl sloužit pro důchodce s nízkými příjmy. Chtěli bychom tu mít zahradnictví a například pomáhat obci s údržbou zeleně. Takže seniorům bychom nabídli nejen ubytování, ale i pracovní uplatnění," popsal ředitel společnosti ELIM Bohuslav Rybníček.

Přestavba opuštěného objektu v Drahotuších na azylový dům přijde zhruba na 10 milionů korun. Křesťanské sdružení ELIM jej opravuje postupně z dotací. Například Nadace Partnerství věnovala 4 miliony korun. Město Hranice při startu projektu přispělo jedním milionem a nyní uvolnilo dalších 422 tisíc korun na opravy střechy.

Azylový dům pro seniory v Drahotuších, místní části Hranic, bude mít kapacitu dvaceti míst. První nájemníci by se sem mohli nastěhovat na podzim příštího roku.

Jana Zemková

Spustit audio