Hřibový pekáček podle Haliny Pawlowské
Oblíbená spisovatelka a moderátorka byla jedním z hostů rozhlasové roadshow Rozhlas jede za vámi. Kromě zábavných historek prozradila i recept na úchvatné jídlo z hub.
Ingredience
- Houby, nejlépe hříbky
- Olej
- Máslo
- Kmín
- Sůl
- Pepř
- Grilovací koření
- 2 kelímky vysokoprocentní smetany ke šlehání
Postup
Hříbky pokrájíme na čtvrtiny. Do pekáčku dáme trochu oleje a másla a poklademe nakrájenými houbami.
Houby osolíme, opepříme a okmínujeme, kdo má rád, přidá i grilovací koření.
Takto připravené pečlivě zalijeme smetanou a dáme péct do trouby na 250 °C. Za hodinu je hotovo a je to úchvatné. Dobrou chuť!
E-shop Českého rozhlasu
Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.
Václav Žmolík, moderátor
3x Karel Klostermann
Komplet obsahuje dva šumavské romány Ze světa lesních samot, V ráji šumavském a povídkový soubor Mrtví se nevracejí z pera klasika české literatury Karla Klostermanna (1848 - 1923), který tomuto kraji zasvětil celé své dílo.