Iva Hüttnerová a její kuchyňské tipy: Cibuli nemelte ve strojku, ořechy do moučníků opražte na másle
Dnes pro vás mám několik rad do kuchyně.
Cibuli nikdy nemelte strojkem. Může se stát, že zhořkne a zčerná.
Sušené houby před vařením namočte alespoň na dvě hodiny do mírně slaného mléka, budou zase jako čerstvé.
Pokud je pečeně tvrdá, kápněte do výpeku trochu octa a maso v něm ještě chvíli poduste. Krásně změkne.
Ořechy, které chcete použít do moučníků, nasekejte a nechejte zhnědnout na másle. V buchtách i bábovkách budou výraznější a budou mít mnohem lepší chuť.
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Děsivá freska válečné krajiny, u které se nepřestávám smát.
Petr Gojda, slovesný dramaturg, Centrum výroby Českého rozhlasu


Osudy dobrého vojáka Švejka KOMPLET
Pro jedny šťastný blb a ignorant, pro druhé vychytralý šašek. Pro nadporučíka Lukáše boží dobytek. Pro jedny ikona totálního odcizení a nihilismu, pro jiné bojovník proti válce, pro další anti světec a antihrdina. Čte Oldřich Kaiser