Jak porozumět nestandardnímu chovaní svých dětí ve chvílích rodinné krize či rozpadu rodiny?

31. květen 2022

Jak zvládnout rozvod a zůstat přitom dobrým rodičem? Pomoc, podporu a cestu nabízí spolek Jak dál?-Olomouc pod vedením Terezy Vránové.

Jak dál?-Olomouc z.s., je průvodce rodin na cestě změnou. Spolek byl založen za účelem posilování zdravých vztahů v rodinách s dětmi, podpory rodičovství, partnerství, manželství a rodin ohrožených. Zabývá se provázením rodin s dětmi, kde dojde k rozpadu rodiny a snaží se pomoci při řešení náročných životních událostí, které mají dopad na fungování člověka ve společnosti.

Poslechněte si příběh mladé Kláry, která těžkou rodinnou situací prošla. Zažila rozvod rodičů v sedmnácti letech, který dnes hodnotí jako úlevu pro celou rodinu. Prošla si vlastními psychickými problémy, úzkostmi, které jí znemožňovaly běžné fungování ve společnosti, nakupování, cestování MHD, kontakt s kamarády ve škole.

Co ji motivovalo k tomu, že se rozhodla pomoci sama sobě a vyhledat odborníky?  Proč teď sama pomáhá ostatním ve spolku Jak dál? A co jí přináší proces psychoterapie, kterým dlouhodobě prochází? Jak motivovat další lidi, u kterých vidíme, že potřebují pomoc, aby ji také dokázali přijmout?

autor: zos
Spustit audio

Související