Jak správně ohřívat párek. Radí řezník František Kšána

Správně ohřátý párek nepraskne

Párek musíte hodit do vody, která má 90 °C. Tím ale vodu zchladíme, proto ji necháme cca 1 minutu vařit, vypneme ohřívání a necháme párky dojít 10 minut v horké vodě.

Párek se prohřeje a nepraskne.

František Kšána

Řezníkem se stal na popud svého otce. Vyučil se v tehdy vyhlášených řeznictvích v Praze a učil se od bardů z první republiky. V 80. letech žil a pracoval v Libyi.

Po revoluci si otevřel vlastní řeznictví v Praze 6 – Břevnově, kam za ním jezdili zákazníci nejen z Prahy, ale celé země.

Tvrdí, že dobrého řezníka poznáte podle čistého obchodu a pultu, podle vůně masa a jeho vizitkou jsou tři základní produkty. Patří mezi ně sekaná, tlačenka a špekáčky.

Řezník František Kšána