Jak správně zacházet s pekařským droždím. Zásadní je teplota
Domácí pečení se neobejde bez pekařského droždí. Mám pro vás několik rad, jak s ním správně zacházet.
Čerstvé droždí skladujte při teplotě od jednoho do osmi stupňů Celsia. V této teplotě totiž droždí nepracuje. Pokud ho chcete před použitím rozpustit ve vodě nebo v mléce, ať je vždy o teplotě do 25 stupňů, protože vyšší teplota může droždí zničit.
Když vám nějaká kostička droždí zbývá, nemusíte ji hned hodit do koše. Můžete ji jednoduše zamrazit. Zabalte ji do potravinové fólie a uchovejte na příští pečení. Takto uspané droždí můžete znovu přivést k životu i po několika měsících tím, že ho jednoduše opět rozmícháte v teplé vodě.
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.
Václav Žmolík, moderátor
Tajuplný ostrov
Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.