Jaroslav Hašek: Rodinná tragédie

Rodinná tragédie může mít různé podoby, ale je-li autorem povídky Jaroslav Hašek, je jasné, že plakat při poslechu nebudeme. V dramatizované grotesce na motivy milostného trojúhelníku uslyšíme v režii Petra Gábora Lukáše Červenku, Ladu Bělaškovou, Jana Fišara, Davida Viktoru, Annu Cónovou a Františka Večeřu.

Aneb Jak zneužil pan Fingulín tatínkovy důvěry, maminky, psa a služky je k poslechu do soboty 18. června 2016.

Tatínek, maminka a pan Fingulín, tři vrcholy jednoho milostného trojúhelníku, o němž šťavnatě vypráví Jaroslav Hašek ve své povídce. Pod slovem šťavnatě si, prosím, nepředstavujte nic lechtivého, Hašek se totiž na celou situaci dívá očima malého Františka.

Ten samozřejmě nechápe tak docela, co se to vlastně kolem něj děje, a tak je jeho vyprávění zcela přímočaré. Jediný, kdo vidí a chápe vše, je služka, která zachraňuje, co se dá. Přesto však v rodině dojde k zásadnímu přerozdělení úloh, během kterého přijde dokonce jeden její člen o život.

Účinkují: Lukáš Červenka (František), Lada Bělašková (Maminka), Jan Fišat (Tatínek), David Viktora (Fingulín), Anna Cónová (Služka) a František Večeřa (Strážník)
Připravila: Marie Šťastná
Režie: Peter Gábor 
Natočeno v ostravském studiu Českého rozhlasu

autor: ČRo Ostrava
Spustit audio