Jediná konstanta v našich životech je změna, říká psycholog Adam Suchý

Nemáme žádné záruky, že svět poběží dál tak, jak jsme byli zvyklí. Bylo by dobré naučit se žít s nejistotou. „Samozřejmě s lidmi, kteří hledají jistoty a záruky, opevňují se na pozicích v práci, nebo v domech s bazény, covid i válka na Ukrajině zatřásly,“ vysvětluje Adam Suchý.

Spoluzakládal Českou psychologickou alianci pro globální změny. „Psychologové určitě mají čím přispět k tématům, jako jsou klimatická změna, souboj s dezinformacemi, migrace, chování během pandemie, nebo válka,“ vyjmenovává prostějovský psycholog.

„Sledujeme veliký nárůst a vnímáme mnoho teorií v pozadí.“
Psycholog Adam Suchý o transgender problematice

Věnuje se složitému a hojně diskutovanému tématu transgender problematiky. „Sledujeme veliký nárůst a vnímáme mnoho teorií v pozadí,“ konstatuje. 

Adam Suchý je autorem řady písňových textů, píše povídky, básně, publikuje v odborných časopisech. Letos na podzim mu vyjde první román Všechno se v dobré obrátí. Příběh se odehrává v devadesátých letech minulého století před rozdělením Československa.

Všechny hosty a rozhovory z pořadu Větrník najdete i na webu Českého rozhlasu Olomouc nebo v podcastových aplikacích Můj Rozhlas, Spotify, Google Podcast nebo Apple iTunes.

autor: voj
Spustit audio

Související