Jednatřicetiletého přítele našla mrtvého v bytě

2. leden 2004

ŠTERNBERK - Mrtvého jednatřicetiletého muže objevili včera před polednem policisté v jeho bytě ve Šternberku na Olomoucku. Kriminalisté zatím neví, zda zemřel přirozenou nebo násilnou smrtí. Na těle muže nebyly objeveny žádné zjevné stopy po násilí...

"Muže našla jeho přítelkyně v bezvědomí, přivolaný lékař již konstatoval smrt. Příčinu úmrtí odhalí nařízená soudní pitva," řekla Českému rozhlasu olomoucká policejní mluvčí Jitka Dolejšová.

DRAHANOVICE - Mrtvého muže našli policisté již o den dříve také poblíž silnice v Drahanovicích na Olomoucku. Lékař při prvotním ohledání neshledal na těle zemřelého zjevné násilí, příčinu smrti ale i v tomto případě určí až soudní pitva.

"Z dosavadního průběhu vyšetřování vyplývá, že zemřelý pochází z Plzeňska a bylo mu 49 let. Další okolnosti případu jsou nadále v šetření," uvedla Dolejšová.

Těla, které leželo asi pět set metrů od silnice vedoucí poblíž železniční tratě z Drahanovic do Náměště na Hané, si podle mluvčí všiml vlakvedoucí, který informoval policisty.

autor: sra | zdroj: ČTK
Spustit audio