Jen rok vydržel u skokanské reprezentace trenér František Vaculík. Proč se rozhodl sám rezignovat?

Čeští skokani na lyžích znovu hledají reprezentačního trenéra. Ten stále ještě současný František Vaculík v květnu u kormidla končí. Týmu chce dát nový impuls. Ví, že uplynulá sezóna se výsledkově nepodařila a bere to i na sebe. V rozhovoru s Pavlem Petrem prozradil víc.

Česká skokanská reprezentace v uplynulé sezóně propadla. Kvůli zdravotním problémům prakticky chyběla domácí jednička Roman Koudelka. Z ostatních se jen Viktor Polášek a Čestmír Kožíšek probojovali mezi třicítku ve Světovém poháru.

Přál jsem si vytvořit tým, který bude táhnout za jeden provaz. To se nepodařilo, to asi viděli všichni…
František Vaculík

František Vaculík bere zodpovědnost za neúspěšnou sezónu na sebe, nechce se na nic vymlouvat a v týmu končí. Smlouvu má do konce května, už příští týden by ale skokani a také fanoušci měli znát jméno nového kouče národního týmu.

autoři: Pavel Petr , reČRoL
Spustit audio

Související

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.