Jeřáb jel vyprošťovat kamion s kládami. Po cestě ale narazil do rodinného domku v Rokytně

1. prosinec 2017
Zprávy z

OBSAHUJE FOTOGALERII! Starším lidem v Rokytně na Žďársku najel autojeřáb do nově opraveného rodinného domku. Nehoda se stala ve čtvrtek odpoledne. Řidič autojeřábu jel k jiné dopravní nehodě, měl tahat kamion s kládami. V Rokytně ale nevybral zatáčku a skončil ve zdi domu.

„Tady dostal smyk a naboural nám do baráku. Škoda bude dost velká, jsou tam vrata elektrický, obvodový stěny, střecha. Počítám tak půl milionu,“ říká majitel domu Bohumil Havlík se svou ženou.

„Tady to klouzalo, já jel autem, pomalinku, měl jsem co dělat, abych vůbec dojel domů. A řeknu vám: to máme pěknej dárek k Ježíšku. Rozbitý barák, hlavně aby nám tam tou střechou neteklo,“ dodává paní Ludmila Havlíková.

Původně jel k jiné nehodě

Řidič jeřábu jel původně k jiné dopravní nehodě. Jak dodává mluvčí policie Dana Čírtková, měl vyprošťovat auto s kládami. „Mířil k události, asi 15 kilometrů odtud, kde se dopoledne převrátil kamion s kládami.“

Škodu odhadují manželé Havlíkovi na půl milionu korun. „Oni vám sice dají peníze, ale nechají vás ve štychu. Aby zajistili ještě ty řemeslníky. Nám je sedmdesát let.“

Nehoda jeřábu, Rokytno
Nehoda jeřábu, Rokytno
autoři: mik , Michal Malý
Spustit audio