Jeseník stále čeká na nový projekt aquaparku, bez něj nezíská dotaci

17. červenec 2012

Do pátku má Jeseník získat od projektantů úplné podklady pro výstavbu nového aquaparku. Radnice je pak musí do konce měsíce předat Úřadu regionální rady Olomouckého kraje. Jinak nedostane 80milionovou dotaci.

Vedení radnice věří, že přepracovaný projekt získá včas. Už jednou totiž město požádalo Úřad regionální rady o prodloužení termínu na předložení všech dokumentů k aquaparku. Lhůta vyprší koncem července.
„Nedokážu garantovat, že by nám Úřad regionální rady vyšel znovu vstříc a v případě, že by nám projekční kancelář znemožnila čerpání dotace, tak bychom samozřejmě postupovali právní cestou a škodu vymáhali,“ uvedl místostarosta Jeseníku Libor Halas.

Radnice si projekt vodního centra nechala přepracovat kvůli tomu, že projektanti v původním dokumentu výrazně překročili zadaný rozpočet.

Výstavba jesenického akvaparku si vyžádá zhruba 190 milionů korun. Více než polovinu nákladů zaplatí město z dotace a příspěvku od sponzora. Část peněz získá také z prodeje bytů a přibližně 50 milionů korun si radnice hodlá půjčit.

Andrea Švubová

Spustit audio